Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Welkom op de website van Fem van Duuren
Als correspondent registreert Fem van Duuren al heel wat jaren de activiteiten in Abcoude en Baambrugge.

Fem blijft actief! Nu de Var niet meer verschijnt in Abcoude en Baambrugge hangt Fem absoluut haar camera niet in de wilgen en legt zij ook haar pen niet neer. U komt Fem dus nog gewoon tegen bij de diverse activiteiten in Abcoude en Baambrugge! De artikelen en foto's kunt u voortaan lezen op deze website.

U kunt ook uw eigen activiteit inzenden naar fem1@chello.nl voor plaatsing op deze site, of een advertentie plaatsen.

!

Raadsverslag Gemeente De Ronde Venen

!

Benoeming Kinderburgmeester

!

Mijdrecht - Tijdens de raadsvergadering van 24 januari 2019 heeft burgemeester Maarten Divendal, Dorinthe van de Kraats tot kinderburgemeester en Fabriz Kalse tot loco kinderburgemeester benoemd. Na het voorlezen van de aangepaste gelofte door de burgemeester kregen Dorinthe en Fabriz een kinderburgemeester ambtsketting omgehangen. Onder luid applaus van raadsleden, familie en andere belangstellenden werd ook namens de gemeente een klein cadeautje aangeboden.

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie in Wilnis

!

Wilnis - Dit jaar werd de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente De Ronde Venen gehouden in De Willestee in Wilnis. Eenzelfde kramenmarkt en nieuwjaarsreceptie als voorgaande jaren, maar op z’n minst net zo gezellig.

Burgemeester Maarten Divendal richtte zijn aandacht op de toekomst en de groei van de gemeente en zei dat als de huidige groei doorzet, De Ronde Venen in 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen meer dan 45.000 inwoners zal tellen. Als we die  inwonergrens gepasseerd zijn komen er in 2022 twee raadsleden bij, aldus Divendal.

Ook ging de burgemeester nog kort in op de gesprekken die hij regelmatig voerde met de op Kerstavond overleden burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht. Zij waren samen tot de conclusie gekomen dat zij geen burgemeester waren van een gemeente, maar van een gemeenschap. Allebei fusiegemeenten, bestaande uit allemaal zeer verschillende dorpen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden Dorinthe van de Kraats uit Wilnis als de nieuwe kinderburgemeester en Fabriz Kalse uit Baambrugge als loco-kinderburgemeester van De Ronde Venen voorgesteld. De beëdiging zal in de komende raadsvergadering plaatsvinden. Dorinthe vond het heel leuk om kinderburgemeester te worden en hoopte ook een leuk jaar te hebben. Dorinthe heeft heel veel ideeën die handig kunnen zijn voor de gemeente en wil ook de kinderen gaan helpen om meer groen te krijgen. Fabriz giaat zich ondermeer inzetten voor een voetbalveldjes voor de jeugd in de gemeente De Ronde Venen.

 

     

Speld voor 25 jaar inzet harmoniemuziek

!
Zondag 6 januari was de Nieuwjaarsreceptie van de Abcouder Harmonie, voorzitter Paul Huygen blikte even terug naar het jaar 2018 en de mooie evenementen waarbij de harmonie en de drumband acte de présence gaven.
Maar ook voor 2019 staan er bijzondere evenementen naast de traditionele concerten in de planning. Cor Burggraaf werd even in het zonnetje gezet voor al 55 jaar lidmaatschap en voor zijn inzet voor de vereniging.  Ook werd er gevierd dat er 3 jubilarissen zijn, die alle drie naast 25 jaar zich al inzetten voor harmoniemuziek, zich ook verdienstelijk maken voor de vereniging. Willy Berendsen, Joske Amorij en Kees Bon zijn deze jubilarissen. Helaas kon deze dag alleen aan Willy de speld overhandigd worden, de anderen waren helaas verhinderd. Daarom werd het uitreiken van de speldjes op de eerste repetitieavond van het jaar nog even over gedaan. Ook werd deze avond Ella Fluit in de bloemetjes gezet voor het behalen van haar B-diploma fluit.

Sportieve start 2019

!
Het nieuwe jaar startte voor een groep voor ruim 30 deelnemers met een Nieuwjaarsduik in het Abcouder meer. Het was inmiddels voor de vierde keer dat Marie-Louise Hoyer het evenement organiseerde. Dit jaar ging de opbrengst van de duik naar het nieuwe Sporthuis, sportief het jaar beginnen om in de toekomst ook sportief te kunnen blijven.

. Maar ook was er een loterij waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan het Sporthuis. Veel Abcouder ondernemers hadden prijzen beschikbaar gesteld en alle loten waren verkocht, dus het was best spannend.  Na een warming-up onder leiding van Marie-Louise zelf, waagden de deelnemers zich aan de duik. En met een frisse stevige wind was dat best pittig. Gelukkig stonden er langs de kant veel toeschouwers klaar om de deelnemers aan te moedigen en meteen weer in handdoeken en kleding op te vangen. En ook een lekkere warme chocolademelk of kom snert droegen bij aan het snel weer warm worden. Al met al een geode start van het nieuwe jaar.

     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE:

!
!
!

Foto Fem van Duuren

!

UW ADVERTENTIE HIER?

DAT KAN !

Informatie: info@fotofemvanduuren.nl

!