Juli_2018
!

Ontroerende voorstelling Anne Frank

!
Abcoude – Zaterdagavond 14 juli gaven 11 leerlingen van de Theaterschool Abcoude een zeer bijzondere voorstelling op het erf van de familie de Graaf aan de Meerweg.

De leerlingen hebben onder leiding van Marjolein Macrander zich het verhaal van Anne Frank eigen gemaakt. De leerlingen, allen in de leeftijd van 13/ 14 jaar hebben op hun eigen manier zich verdiept in het dagboek en het leven van Anne. Het bezoeken van het bekende onderduikadres  van Anne en haar familie gaf een extra laag aan het spel van de leerlingen.  Het publiek was duidelijk diep geroerd door het spel waarbij men even vergat naar hele jonge acteurs te kijken. Een ontroerende prestatie van de theaterschool dat zeker nog een vervolg verdiend.

     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE

Warme editie De Zomertuin

!

Abcoude – Zaterdag 14 juli en zondag 15 juli stond Abcoude in het teken van  “De Zomertuin”. Twee dagen lang was het dorp het “toneel” voor veel muziek, toneel, dans, zang, lekker eten en drinken.

Het mooie weer zorgde er voor dat men zich al eventjes op vakantie waanden. Op zondag werd in de tuin van de Buitenplaats Binnenrust een bijzonder project gepresenteerd.  Docent en regisseur Sharon Varekamp is met 19 kinderen van alle basisscholen uit Abcoude en Baambrugge aan de slag gegaan. “En ik ben je niet vergeten” is een montagevoorstelling gebaseerd op enkele dierenverhalen van Toon Tellegen. De dieren laten ons zien hoe zij omgaan met grote thema’s als vriendschap en verlangen. Naast de kinderen speelden ook  leden van de Abcouder harmonie, zeemanskoor Ahoy, vrouwenkoor Creatoon, de band SSST, dansers van dansstudio Sundance en Anna Jak op harp een belangrijke rol. Al met al was het een zeer geslaagd weekend waarin vooral de jeugd heeft laten zien wat ze kunnen.

     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE

Het dorp begint te leven

!
Abcoude – Ondanks dat de vakantieperiode er aan komt kan men in Abcoude al merken dat de feestweek in aantocht is. Her en der worden Autocross auto’s getest, wordt er meer hard gelopen in voorbereiding op de “Ronde van Abcoude” en rijden de aanspanningen al rondjes door het dorp.

Ook de leden van de Stichting Feestelijkheden zijn al druk bezig met de voorbereidingen. 3 leden van het dagelijks bestuur nemen het voorzitterschap waar deze feestweek. Kees van Kats(vicevoorzitter) Tom van Lindert (penningmeester) en Frank Schootemeijer ( secretaris) vertellen vast een beetje wat er dit jaar gaat gebeuren. Een grote verandering is de locatie van de Paarden-en premiekeuring. Deze is niet meer op de donderdag op het landje in de Stationstraat, maar bij Stal “Meerzicht” aan de Voetangelweg. De reden hiervoor is dat veel paardenliefhebbers hun paarden liever in het zand laten lopen, waarmee de kans op kwetsuren aan de benen voor de paarden minder is.  Via de website van de Stichting Feestelijkheden Abcoude (feestweekabcoude.nl) kunt u zich binnenkort inschrijven. Voor de Ronde van Abcoude kan dat al, ook via inschrijvingen.nl. In de week van 20 t/m 25 augustus komen de collectanten weer aan de deur met het mooie feestweekboekje waarvan de omslag wederom is getekend door Willem Zwaard. “Geef eens wat weg, u krijgt al genoeg”, uw bijdrage aan de collecte komt volledig ten goede aan de kinderen en de ouderen van het dorp.  Wilt u een handje helpen? De stichting kan de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Aanmelden kan via  de contactpagina op de website.  De leden van de stichting kijken er naar uit u te ontmoeten tijdens de feestweek. Op de foto vlnr Frank, Tom & Kees

Jan Sligtenhorst 50 jaar werkzaam bij de gemeente

!
Abcoude – In 1968 kwam Jan Sligtenhorst als 15 jarige jongen werken bij de gemeente Abcoude. Natuurlijk mocht hij dat op die leeftijd niet zo maar, Dus werd er toestemming voor gevraagd en die kwam. Na een hele korte proefperiode kreeg Jan de tijdelijke aanstelling als hulpwerkman. Hiervoor moest er een medische keuring plaatsvinden waarbij zelfs de hulp van de toenmalige burgemeester Knoppers aan te pas moest komen.

30 december 1968 kreeg Jan zijn vaste aanstelling voor onbepaalde tijd. Op maandag 2 juli werd Jan op zijn werk verrast met een bezoek van burgemeester Divendal en gemeentesecretaris Lilian Schreurs. Ook Janny, de vrouw van Jan en teamleider Arie Anninga waren er bij. Na een mooie speech van Lilian Schreurs ontving Jan een mooi boek uit handen van de burgemeester en een pakket met lekkere biertjes. Voor Janny was er een mooi bos bloemen. Bij de herindeling van de gemeente Abcoude naar De Ronde Venen heeft Jan aangegeven dat hij graag begraafplaatsbeheerder / medewerker voor alle begraafplaatsen te willen worden. Dit mede ingegeven door het feit dat Jan in zijn Abcoude tijd de begraafplaats in Abcoude en Baambrugge met zijn team onderhield. Dit verzoek is gehonoreerd en Jan begeleidt en verzorgt de uitvaarten op de begraafplaatsen en onderhoudt de groenvoorziening, monumenten op de begraafplaatsen samen met Cees de Groot. Jan verwacht nog even door te blijven werken tot zomer 2019. Waarna hij lekker van zijn pensioen gaat genieten.

   

Drukke dienst voor Dominee Jeroen de Jong

!

Baambrugge – Zondag 1 juli was er een bijzondere dienst in de gereformeerde kerk Postwijck. Het was de laatste dienst van de Dominee Jeroen de Jong en veel mensen waren voor deze dienst gekomen en om afscheid te nemen van Jeroen en zijn gezin. De dienst verliep volgens plan, maar van de andere gebeurtenissen was Jeroen niet op de hoogte. Hij werd door een aantal sprekers uit de geloofsgemeenschap nog even toegesproken, er werden speciaal gemaakte liederen gezongen en Jeroen en zijn vrouw Marlies ontvingen een aantal mooie cadeaus. Daarna was het tijd om gezellig koffie te drinken en voor degene die dat leuk vonden met elkaar te lunchen. Komende zondag neemt Dominee Jeroen de Jong afscheid in Loenen.

     

Afscheidsfeest voor Herman Hilhorst

!
Abcoude – Vrijdag 29 juni stonden de leerlingen van de Paulusschool op het schoolplein directeur Herman Hilhorst op te wachten die aan het einde van dit schooljaar met pensioen gaat. Na een welkomstwoord van Jeanette ter Laak werd Herman door de leerlingen toegezongen met een speciaal lied. Herman zelf zong het refrein gezellig mee.

Daarna gingen de leerlingen even naar hun klas en kon Herman even bijkletsen met oud-collega’s en oud-leerlingen die speciaal waren gekomen.

De leerlingen gingen toen voor een leuke speurtocht door het dorp waarbij allerlei activiteiten gedaan moesten worden. Inmiddels was Herman bij de ijskraam op ’t Markvelt aangekomen waar de kinderen getrakteerd werden op een ijsje. Maar daar moesten ze wel wat voor doen. Alleen met een leuk dansje of goede kreet werden de kinderen door Herman beloond. Voor Herman zijn de festiviteiten nu nog niet klaar. Op 5 juli wordt er afscheid van Herman genomen op de Piusschool, waar Herman ook directeur is. Daar komt een heus circus spektakel. En dan mag Herman echt gaan genieten van zijn pensioen.

     

KLIK HIER VOOR FOTOSERIE: