Juni_2018
!

25 jaar Spaar het Gein

!
Abcoude - Zondag 17 juni was er een open dag voor bezoekers in het Gein. Deze dag werd het 25 jarig jubileum van “Spaar het Gein” gevierd. Spaar het Gein had deze dag gekozen en de Geinbewoners gevraagd mee te doen met activiteiten om zo het jubileum te vieren.

Ruim 22 bedrijven hebben hier gehoor aan gegeven. Om 12.00 uur opende burgemeester Maarten Divendal deze mooie dag bij de Witte Dame, op het stationsplein. Daarna zong het Creatoonkoor onder leiding van Liesbeth Hengevelt en  begeleid door Gitta Visser op de accordeon “Het Geinlied”. Leden van Spaar het Gein waren aanwezig om de bezoekers te informeren over wat Spaar het Gein zo allemaal doet om het mooie Gein te behouden. Veel mensen waren op de fiets gekomen, maar er waren ook veel wandelaars. Men kon ook gebruik maken van paard en wagen,boot of per tractor om de bedrijven die meededen te bezoeken en om te kijken welke activiteiten werden aangeboden. De Oostzijdse Molen was de eerste stop waar men een rondleiding kon maken. Op Fort Nigtevecht  kon men de kunstwerken van Sandra van Velzen bezichtigen.  Men kon een wandeling maken via de Liniedijk naar het Fort en bij Anna Haen heerlijke producten proeven. Verder kon men genieten van boerengolf, boter schudden op de trampoline en nog veel meer. Bij de Maria’s Hoeve was een moderne melkveehouderij te bezichtigen  en eigenaar T. Snoek vertelde hoe dat in zijn werk gaat. De koeien komen vanzelf naar de melkrobot. De boerderij stamt uit de 17de eeuw en ligt prachtig in een van de vele bochten langs het Gein. Op veel boerderijen kon men de biologische producten proeven.

En waren er workshops schilderen of demonstratie kaasmaken. Er was genoeg te zien,  te doen en te proeven op deze mooie dag langs het Gein en ook voor de kinderen waren er leuke en leerzame momenten. Wilt U meer weten over de Vereniging Spaar het Gein of lid worden om het mooiste stukje natuur te blijven beschermen  neem dan contact op met de voorzitter Rien Leemans   via rienleemans@chello.nl of info@spaarhetgein.nl. De jubileumviering  is met deze bijzondere kijk bij de mooie bedrijven geslaagd en ook Het Gein met de mooie doorkijkjes, de rietkragen en  landschap met de weidevogels, de jonge ooievaartjes op nest waren een lust om te zien.

     
     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE:

 

Abcoude `Culturele hoofdstad De Ronde Venen`

!
Vrijdagavond 25 mei heette Wiet van der Velden iedereen van harte welkom op de openingsavond van de Atelierroute 2018. En met name de kunstenaars die er al vanaf het eerste “Ab-Art uur” bij waren. De route bestaat al langer maar nu al weer geruime tijd onder de vlag van Ab-Art en met de hulp van diverse sponsors.

Wiet is trots op de kunstenaars en noemde Abcoude dan ook de culturele hoofdstad van de gemeente, want volgens Wiet zijn er nergens zoveel mensen cultureel actief als in Abcoude! De leerlingen van jeugdtheaterschool Abcoude onder leiding van Marjolein Macrander hebben zich door de kunstwerken van de kunstenaars laten inspireren en gaven een voorproefje voor het weekend. De groep heeft in totaal 25 optredens verzorgt bij de verschillende locaties.

Het officiële startsein werd gegeven door burgemeester Divendal, al voelde hij zich na het optreden van de kinderen wel een beetje het “lekkere toetje” van de avond. Met een gedicht van Willem Wilmink gaf de burgemeester het startsein van een fantastisch weekend vol met allerlei mooie vormen van kunst.

     
     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE

Wat een top weekend Kunstroute en BeKOORLijk geslaagd

!
Zaterdag 26 mei  werd om 10.00 uur in de Dorpskerk het Korenfestival “Bekoorlijk” geopend door Picolien en Lieke, twee leerlingen van de jeugdtheatherschool Abcoude. Het programma was heel gevarieerd, van musical, kerkmuziek, kinderkoren, vocal groups, kamerkoor maar ook de gezellige meedeiners werden ten gehore gebracht.

De koren kwamen uit De Ronde Venen, Amsterdam, Uithoorn, Stichtse Vecht, Diemen en Maarssen. Bijzonder was het koor ALEGRIA uit een dorp vlak bij Lyon. Via een goede vriendin uit Abcoude waren ze uitgenodigd om deel te nemen  aan het Korenfestival en zongen zij samen met het Creatoonkoor diverse nummers. Muisstil was het in de kerk toen twee leerlingen van Viktoria Pankratova  zongen. Een staand applaus was er voor het Seniorenpopkoor Lust for Live. De jongste zanger was 70 jaar en de oudste was in de 90. Veel mensen zijn vanaf 10.00 uur in en rond om de kerk blijven luisteren naar de koren. Het was een zeer geslaagd Korenfestival en de presentatie van de 26 deelnemende Koren werd goed verzorgd door Marry Jansen en Jeroen Dirks. De uitsmijter van de dag was het Zeemanskoor Ahoy uit Abcoude, dat het programma behoorlijk uit liep maakte de vele aanwezigen niet uit. De vele vrijwilligers werden met een bloemetje bedankt.

     
     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE