Mei-2018
!

Plantenverkoop Abcouder Harmonie

!

Abcoude – Zaterdag 12 mei kwam de 4jarige Tess naar het Piet Mondriaangebouw om mooie bloemetjes te kopen voor mama, als verrassing voor Moederdag. Uiteraard roze bloemetjes , dan vindt in  ieder geval Tess ze zelf mooi! Met behulp van een kweker uit Vinkeveen kon de Abcouder Harmonie heel veel mensen blij maken met mooie fleurige plantjes. En zo werd de Harmonie ook in “bloei” gezet.

Voorzitter Stichting feestelijkheden stopt

!
Abcoude – Tijdens de Bingomiddag in het Piet Mondriaangebouw kondigde Arie Ligtvoet aan dat het zijn laatste dag als voorzitter van de Stichting Feestelijkheden Abcoude was. Eerder dan verwacht stopt Arie Ligtvoet met zijn werkzaamheden voor de stichting.
Het was de bedoeling om na de feestweek te stoppen, verteld Arie, maar na 30 jaar lid van de stichting waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter is het genoeg geweest. De ouderen reageerde geschokt want velen zijn dol op Arie en kennen hem letterlijk van kleins af aan. Wie wordt het dan nu, was ook meteen de vraag? Daar heeft het dagelijks bestuur van de Stichting Feestelijkheden Abcoude nog geen antwoord op, voorlopig worden de taken van Arie  onder het dagelijks bestuur verdeeld.  Arie kan samen met zijn vrouw Yolanda terug kijken op 30 jaar waarin ze samen veel werk verzet hebben voor de stichting. Ze hebben dat altijd met veel plezier gedaan en kunnen trots zijn op wat er is neergezet.

4 mei herdenking

!

Baambrugge - Vrijdag  4 mei was er in de kerk van Baambrugge de jaarlijkse 4 mei Herdenking. Ds. Jeroen de Jong opende deze bijeenkomst, waarna  de Herdenkingstoespraak werd gehouden door Mevr. Nicolien Blokhuis- Griffioen uit Baambrugge. Na het zingen van het “Wilhelmus”, begeleid door de Abcouder Harmonie, vertrok men in een lange stoet achter de Tamboers met omfloerste trom naar de Begraafplaats. Waarna er bij het Monument de kranslegging plaats vond.