Januari_2018
!

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Divendal

!
Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen sprak  op 8 januari zijn nieuwjaarstoespraak uit voor een goedgevulde zaal in De Boei in Vinkeveen.

Divendal noemde zichzelf een gelukkig burgemeester, een gelukkig mens. Dat is niet alleen omdat hij sinds 22 november vorig jaar voor een nieuwe periode benoemd is, maar vooral omdat er zoveel betrokken mensen uit de gemeente aanwezig waren. Dat is waar Divendal het in deze nieuwjaarstoespraak graag over wilde hebben, op een positieve manier samenleven lukt alleen maar door met elkaar samen te werken.

Terugkijkend op het afgelopen jaar, maar vooral kijkend naar wat ons het komende jaar te wachten staat, had Divendal daar veel vertrouwen in.

2018 is het jaar waarin de verkiezingen voor de gemeenteraad plaatsvinden. Dat betekent dat de inwoners mogen gaan stemmen, maar ook dat de wethouders en gemeenteraadsleden die hier aanwezig zijn nog niet weten hoe hun bestuurlijke toekomst eruit zal zien. In deze tijd zal het meer dan ooit gaat om samenwerking met inwoners, organisaties en bedrijven uit onze gemeente. Dat kan alleen maar slagen wanneer we als gemeentebestuur onderling goed samenwerken, en als raad, college en gemeentelijke organisatie gezamenlijk met de samenleving. Rond de verkiezingen worden logischerwijs de verschillen uitvergroot. Gelukkig is bij iedereen het besef aanwezig dat je daarna weer moet samenwerken en de verschillen moet overbruggen.

Na de toespraak van de burgemeester konden diverse verenigingen en organisaties zichzelf en de plannen voor het komende jaar presenteren.

     

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE:

Nieuwjaarrecepties

!

Abcoude – De eerste week in een nieuw jaar staat meestal in het teken van Nieuwjaarsrecepties.

Niet alleen de gemeente maar ook diverse verenigingen wensen op deze wijze hun leden en belangstellende een goed en gelukkig jaar toe. Zo ook de Stichting Feestelijkheden Abcoude en de Abcouder Harmonie.

SFA:

De samenkomst van de stichtleden en partners was niet alleen voor het nieuwe jaar, maar ook vanwege het afscheid van twee zeer gewaarde stichtingsleden die gaan stoppen. Dick Spruitenburg en Stanno Orth. Beide heren hebben in diverse commissies gezeten en bepaalde activiteiten van onder andere de feestweek begeleidt. Samen zaten Dick en Stanno ook in de paardencommissie. De commissie verliest twee leden die met toewijding, enthousiasme, veel kennis en vooral veel humor deelnamen. Dus had de commissie besloten de heren niet zo maar te laten gaan. Na de vele jaren dat de heren actief zijn geweest in de commissie mochten ze nu zelf laten zien hoe dat ringsteken nu eigenlijk moet. Niet met een paard, maar samen. De één in de kruiwagen en de ander als brute kracht. Voorzien van het bekende commentaar wat in de feestweek te horen is zoals: “het tempo mag wat hoger, graag in draf en raakgestoken!” werden Dick en Stanno nogmaals bedankt voor de inzet.

     

 

Abcouder Harmonie:

Een bijzondere toespraak dit jaar niet door de voorzitter, wat gebruikelijk is, maar door het bestuur van de vereniging aangevuld met enthousiaste leden uit verschillende werkgroepen. Janny de Breij begon met een politiepet, met een serieus opsporingsbericht. Er wordt gezocht naar een nieuwe voorzitter. Iemand met een muzikaal oor, een vriendelijke blik, humor, gezelligheid maar ook zeer zeker serieus aan de slag kan gaan mag zich melden. Die persoon hoeft niet persé al lid te zijn bij De Abcouder Harmonie.  Verder werd nog even teruggeblikt op het afgelopen jaar en de diverse optredens van zowel orkest als drumband en ook alvast even vooruit gekeken naar het nieuwe jaar waarin de Abcouder Harmonie ook weer nieuwe optredens heeft staan. Mocht u meer willen weten over het voorzitterschap neemt u dan even contact op via: info@abcouderharmonie.nl

     

Starten met een frisse plons

!
Abcoude – Het nieuwe jaar begon voor de 35 deelnemers van de Nieuwjaarsduik met een frisse plons in het Abcouder Meer.  Er was een warming up vooraf gegaan en na dat men uit het water kwam stonden familieleden al klaar met handdoeken en kon er een lekkere warme drank of erwtensoep gehaald worden. Met de Nieuwjaarsduik is een kleine € 500,- ingezameld voor de Voedselbank de Ronde Venen, waar vanaf 1 januari de voedselbank Abcoude is mee samen gegaan.