logo_blauw
Sportberichten

Wilt u een sportbericht geplaatst hebben?

Zend u deze dan naar: fem1@chello.nl

!

Groot draagvlak voor Meerbad Abcoude

!
Vorig jaar hebben de Actiegroep Meerbad 2012 en de stichting Het Meerbad een inzamelactie gehouden voor het behoud van het zwembad in Abcoude. En met succes. Meer dan 30.000 euro is inmiddels binnen bij de stichting.

Het geld is op termijn bedoeld voor extra onderhoud. “Wij zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat meer dan 500 particulieren en 20 bedrijven stellen in onze stichting. Het laat zien dat er een groot draagvlak voor Het Meerbad is in Abcoude,” vertelt bestuurslid Corien van der Linden. Eén van bedrijven die het Meerbad steunt is Dierenartspraktijk Abcoude. Bert Molenaar is al 39 jaar dierenarts in Abcoude. De reden waarom hij wil dat het zwembad openblijft, is simpel, zegt hij. “Het is gewoon zonde als Het Meerbad verdwijnt. Het Meerbad draagt wezenlijk bij aan de cohesie van ons dorp.” Zijn kinderen kregen vroeger zwemles in Het Meerbad en zelf zwom hij er ook graag.” Sportief is hij nog steeds, maar zwemmen doet hij niet meer zo vaak. De noodzaak voor een zwembad in Abcoude vindt hij onverminderd groot. “Abcoude ligt in een waterrijk gebied, het is daarom belangrijk dat kinderen zwemles krijgen. Zwemlessen zijn voor de meeste mensen toch veel ‘gedoe’. Nu kunnen ouders op de fiets naar Het Meerbad en kost het ze niet al te veel tijd.” Als mensen naar Mijdrecht of Amsterdam Zuid-Oost moeten gaan, dan zullen minder kinderen zwemles gaan volgen, zo verwacht hij.

“Als stichting blijven wij ons inzetten voor Het Meerbad,” vertelt bestuurslid Van der Linden. “Het is een eenvoudig, maar erg fijn bad. Nu zeker is dat het zwembad tot minimaal 2016 openblijft, worden er weer volop activiteiten ontwikkeld door Sportfondsen, dat is fijn om te zien.”